Std: Mangerul de Addon

From FreeCAD Documentation
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Std AddonMgr and the translation is 38% complete.

Outdated translations are marked like this.
Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎español • ‎français • ‎hrvatski • ‎italiano • ‎português • ‎português do Brasil • ‎română • ‎русский • ‎Türkçe

AddonManager.svg Addon manager

poziția meniului
Tools → Addon manager
Workbenches
None
scurtătură
nici unul
Prezentat în versiune
0.17
A se vedea, de asemenea,
Macros, External workbenches


Addon Manager ”-gestionarul de extensii-” este un instrument pentru a instala și administra external workbenches atelierele de lucru și macros oferite de comunitatea FreeCAD. Dacă pachetul git-python este instalat pe computer, Managerul de aplicații addon îl va utiliza pentru a actualiza atelierele de lucru instalate, făcând descărcările mai rapide.

Lista completă a atelierelor care pot fi instalate este disponibilă la două depozite FreeCAD-addons și FreeCAD-macros, respectiv și de la Macros recipes.

Addon Manager example.png

Interface of the Addon Manager

Cum se folosește

 • Deschideți meniul de instrumente Tools → Addon manager.
 • Pentru a instala un atelier sau o macro: derulați în jos lista și selectați atelierul de completare. O scurtă descriere a atelierului suplimentar va fi afișată sub listă, precum și link-ul către pagina complementară. Apoi apăsați butonul Install/update pentru a instala noul instrument. Pentru macro-uri, faceți clic pe tab-ul Macros și repetați pașii.
 • Pentru a elimina un atelier sau macro parcurgeți lista, selectați atelierul sau add-on și apăsați butonul Install/update .
 • Pentru a actualiza un atelier sau macro parcurgeți, selectați plugin-ul și apăsați butonul Install/update.
 • Pentru a verifica actualizările apăsați Std Refresh.png Refresh Actulaizările disponibile vor fi raportatea în partea de jos a listei. Apăsați Std Refresh.png Refresh pentru a instala odată toate actualizările
Note: Notă: pictograma poate să arate diferit în funcție de sistemul dvs. de operare. Actualizările disponibile vor fi raportate în listă. 
 • Pentru a rula o macrocomandă: instalați mai întâi macroul dorit, apoi selectați din nou din listă, apoi apăsați butonul Execute.
 • Apăsați butonul Close pentru a ieși din manager.

Instalare manuală

Dacă nu utilizați Managerul Addon, puteți instala manual noile instrumente, plasându-le codul în directorul FreeCAD/ al utilizatorului. Vedeți următoarele linkuri pentru detalii:

Limite

 • Aceste add-ons nu fac parte din pachetul oficial FreeCAD și nu sunt suportate de nucleul echipei FreeCAD. Trebuie să citiți informațiile furnizate pe fiecare dintre paginile de extensie înainte de a instala oricare dintre ele, pentru a vă asigura că știți ce instalați.
 • Rapoartele de eroare și cererile de caracteristici ar trebui să fie făcute direct la fiecare pagină de add-on, sau la creatorul de add-on pe FreeCAD forum.
 • The web addresses of the repositories for add-ons and macros are hard coded into the AddonManager. As this application is written in Python, experienced users can change these locations by editing the appropriate fields in
$ROOT/Mod/AddonManager/AddonManager.py
where $ROOT is the installation directory of FreeCAD in your particular system, for example,
 • Linux: /usr/lib/freecad/Mod/AddonManager/AddonManager.py
 • Windows: C:\Program Files\FreeCAD version\Mod\AddonManager.py

Noi aeliere de lucru și macro-uri

Dacă ați dezvoltat un atelier de lucru sau o macrocomandă și doriți să îl vedeți inclus în Addon Manager, citiți cum să faceți acest lucru în paginile de depozitului (FreeCAD-addons și FreeCAD-macros). Dacă adăugați macrocomanda în Macros recipes, nu mai este nimic altceva de făcut, acesta va fi selectat automat de către Addon Manager.

Pentru atelierele de lucru python, nu aveți nevoie de aprobarea specifică pentru a adăuga atelierul dvs. de lucru la Addon Manager și, în afara codului sursă al FreeCAD, puteți alege licența dorită. Dacă cereți ca atelierul dvs. de lucru să fie adăugat pe listă (nu vom adăuga un nou atelier de lucru fără o solicitare din partea autorilor săi), fie prin solicitarea acestuia pe forum, fie prin deschiderea unei probleme în / FreeCAD / FreeCAD-addons / FreeCAD-addons, codul dvs. va rămâne pe propriul depozit git, îl vom adăuga ca submodul la FreeCAD- addons repository. Desigur, înainte de a adăuga atelierul dvs. de lucru, vom examina acest lucru și vă vom asigura că nu există nimic potențial problematic cu acesta.

Dacă dezvoltați un aelier de lucru în C ++, acesta nu poate fi rulat direct de către utilizatori și trebuie compilat mai întâi. Apoi, aveți două opțiuni, fie că furnizați dvs. înșiși versiuni precompilate ale atelierului dvs. de lucru, fie pentru diferite sisteme de operare, fie că doriți să introduceți codul sursă în codul sursă al FreeCAD. Pentru aceasta, ar trebui să utilizați licența LGPL (sau pe deplin compatibilă ca MIT sau BSD) și trebuie să prezentați noile instrumente comunității pe forumul FreeCAD pentru examinare. Odată ce codul dvs. a fost testat și aprobat, ar trebui să bifurcați depozitului FreeCAD, dacă nu ați făcut-o deja, pentru a crea o nouă ramură, în care să puneți codul și să solicitați, astfel încât ramura dvs. să fuzioneze în depozitul principal.

Testing the Addon Manager

This section is for developers

The Addon Manager is coded in Python so it's possible to change the source code without compiling it. More specifically, testing requires modifying the code in FreeCAD/src/Mod/AddonManager and simply re-running FreeCAD.

To test downloading capability of the Addon Manager you can simulate a need to download say, a previous version of a workbench via the CLI. In the following example we'll use the Assembly2+ workbench (or A2plus for short):

cd ~/FreeCAD/Mod/A2plus/
git reset --hard "v0.4.21"

CLI output should show HEAD is now at b2c53a4 Merge pull request #281 from kbwbe/devel


Template:Std Base navi/ro